این روز ها شاهد محبوبیت رمز ارزها و ارزهای دیجیتال هستیم و اگر کمی در این زمینه سررشته داشته باشید به راحتی متوجه می شوید که برای خرید و فروش ارزدیجیتال و انتقال رمز ارزها نیاز به احراز هویت دارید. احراز هویت یا KYC، به فرآیندی اطلاق میشود که در آن فرد برای استفاده از خدمات یک مجموعه، اطلاعات هویتی را در اختیار ارائهدهنده خدمات قرار میدهد و به این واسطه کمپانی ارائه دهنده خدمات، از واقعی بودن کاربر اطمینان حاصل میکند. در شرکتهای ارائه خدمات مالی (Financial Services) به دلیل حساسیت بالای فعالیت، این احراز هویت نقش پررنگتری پیدا میکند و افراد برای جابجایی پول، ارز فیات و ارزدیجیتال حتما باید اکانت کاربری خود را احراز هویت کنند.
احراز هویت یا KYC چیست؟
KYC مخفف کلمه Know Your Customer است و فرایندی است که تمامی پلتفرمهای مالی از آن استفاده میکنند. این فرآیند از این جهت که سبب جلوگیری از بسیاری فعالیتهای غیرقانونی و پولشویی میشود، اهمیت بسیار بالایی دارد. دلیل انجام احرازهویت در صرافیهای آنلاین، جلوگیری از بروز جرم و افزایش امنیت معاملات کاربران است. در صرافی اکسبیتو برای اینکه بتوانید معاملات خود را شروع نمایید، باید مراحل ثبت نام و احراز هویت خود را انجام دهید.میتوانید برای مطالعه دقیق تر انجام احراز هویت مقاله آموزش احراز هویت را مطالعه کنید.
مراحل انجام KYC در اکسبیتو
- ورود پست الکترونیک (ایمیل) و کلمه عبور
- تایید ایمیل
- ورود تلفن همراه و کد ملی
- تایید تلفن همراه و کارت ملی
- ورود اطلاعات هویتی (اطلاعات داخل شناسنامه مانند اسم، فامیل، نام پدر و...)
- ورود اطلاعات بانکی
مراحل ذکر شده در سطر بالا شامل اطلاعاتی است که برای احراز هویت سریع نیاز دارید. با احراز هویت سریع تنها امکان برداشت ریالی برای شما فراهم است. در صورتیکه قصد دارید نسبت به برداشت کریپتو کارنسی اقدام کنید، نیاز است مراحل احراز هویت تکمیلی را انجام دهید. انجام موارد زیر برای تکمیل احراز هویت شما ضروری است:
- ورود اطلاعات محل سکونت
- تایید تلفن ثابت
- ارسال مدارک هویتی (ارسال اطلاعات به صورت عکس مانند ارسال عکس واضح از کارت ملی و شناسنامه، ارسال عکس سلفی به همراه فرم تعهدنامه و ارسال عکس کارت بانکی)
- ارسال فرم تعهد نامه
اهمیت احراز هویت
افراد زیادی در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت میکنند تا بتوانند سرمایه خود را افزایش دهند. به دلیل کاهش ارزش برخی ارزهای رایج این بازار، بستر مناسبی برای حفظ ارزش سرمایهای افراد نیز هست. بازار ارزهای دیجیتال به طور مستقیم با سرمایه افراد در ارتباط است و ممکن است یک سهل انگاری امنیتی، سبب از بین رفتن سرمایه شما شود و یا جرایم و تخلفات زیادی برای شما رقم بخورد. همانطور که صرافیها باید تمامی مراحل امنیتی را برای خرید و فروش و برداشت رمز ارز فراهم کنند، لازم است هر بستر مبادله مالی بداند که خدمات مالی خود را به چه فردی ارائه میدهد. این کار سبب جلوگیری از موارد زیر میشود:
- جلوگیری از پولشویی
- عدم پرداخت ارز دیجیتال
- سرقت و هک حساب بانکی افراد
- جلوگیری از سو استفاده هایی نظیر حساب های اجارهایی
دردسرهای عدم احرازهویت برای کاربران
افراد زیادی هستند که مبالغ زیادی را از راه های غیر قانونی به دست می آورند و از طریق خرید و فروش و معامله ارزهای دیجیتال، به سراغ پولشویی می روند و بدون آنکه کسی به آن ها شک کند بدون اینکه در رابطه با این حجم پول به کسی پاسخ بدهند. گاهی پیش میآید این افراد برای آنکه ردی از خود به جا نگذارند، حساب بانکی شخص دیگری را اجاره میکنند و با انجام انتقال های غیر قانونی از طریق حساب آن ها، باعث میشوند شخصی که حساب بانکی خود را اجاره داده است هم، فرد خاطی به حساب بیاید.
برخی از افراد با کلاهبرداری و شیوههای مختلف سرمایه افراد دیگر را به غارت میبرند. اینطور که معامله ارزی انجام میدهند اما ارز دیجیتال را به حساب فرد واریز نمیکنند و یا برعکس خرید ارز انجام میدهند و واریز وجهی از طرف آن ها صورت نمیگیرد.
از طرف دیگر پرداخت مالیات همیشه معضلی برای سرمایه داران بوده است که باید بخشی از دارایی و سرمایه خود را چه ثابت باشد چه در گردش به عنوان مالیات پرداخت کنند. به همین دلیل برای فرار از مالیاتهای زیاد و ناشناس بودن تراکنشهای ارز دیجیتال، سرمایه خود را تبدیل به رمز ارز میکنند. صرافیهای ارز دیجیتال برای جلوگیری از این موضوع شرایط احراز هویت را برای انجام معاملات اجباری کرده تا بتوانند افراد را ردیابی کنند و از طریق آنها چنین مشکلاتی در جامعه پیش نیاید.
برخی افراد دیگر نیز از طریق هک حسابهای بانکی دیگران برای خود خرید و فروش رمز ارز انجام میدهند. احراز هویت به این دلیل همگانی شده است که کاربر بتواند از طریق ثبت حساب های بانکی خود که به نام کاربر است و با کد ملی و اطلاعات هویتی آن هماهنگ است خرید و فروش انجام دهد.
اعتبارسنجی دو عاملی یا 2FA چیست؟
اعتبار سنجی دو مرحلهای، یک رمز عبور مجزا و یکبار مصرف است که جدا از رمز عبور شما، از طریق حساب کاربری تان در اکسبیتو توسط خود شما ساخته و فعال میشود. به طور مثال شخصی را در نظر بگیرید که رمز عبور حساب کاربری شما را در اختیار دارد و یا آن را هک کرده است. با فعال کردن رمز عبور دو مرحلهای دیگر نمیتواند به حساب کاربری و کیف پول ارز دیجیتال شما دسترسی پیدا کند. زیرا برای ورود به حساب کاربری خود، علاوه بر رمز ثابت که هربار درج میکنید، باید یک رمز را از طریق نرم افزاری که بر روی گوشیتان نصب است وارد کنید. نام این نرم افزار google authenticator است. برای راهنمایی کار و فعال کردن اعتبار سنجی دو مرحله ای می توانید از طریق مقاله آموزش فعال و غیر فعال کردن اعتبار سنجی دو مرحلهای مراحل فعالسازی را انجام دهید.
احراز هویت یا KYC یا به اصطلاح فارسی، مشتری خود را بشناس، فرآیندیست بسیار پر اهمیت که جهت حفاظت از از کسب و کار و حفظ اطلاعات و امنیت کیف پول معامله گر ها فراهم شده است تا بتوانند از هر گونه کلاهبرداری و موارد غیر قانونی جلوگیری کنند. صرافی ها با سوال درباره جزئیات هویت شما میپرسند تا بتوانند از آن طریق اطلاعات شما را رمزگذاری و صورت امن ذخیره کنند.