جذب اطلاعات زیاد درباره بازار فقط در یک نگاه!؟ هیت مپ ارز دیجیتال یا همان نقشه حرارتی بازار این کار را برای شما ممکن می‌کند.

نقشه حرارتی یا هیت مپ ارز دیجیتال چیست؟

نقشه بازار ارز دیجیتال یک ابزار برای به دست آوردن دید کلی و کلان نسبت به تحرکات بازار است. ابزاری برای تشخیص کلی سمت وسوی بازار؛ این ابزار آنلاین، داده‌های زیادی را درباره بازار ارز دیجیتال به شما نشان می‌دهد. هیت مپ ارز دیجیتال در واقع تمام کوین‌های مهم بازار را در خانه‌ها (باکس‌ها)یی به شما نشان می‌دهد. تغییر رنگ خانه‌های هیت مپ تغییرات صعودی یا نزولی بودن هر کوین را با رنگ‌های سبز و قرمز به شما نشان می‌دهد.


جدول ارز دیجیتال چیست؟

جدول ارز دیجیتال در واقع همان هیت مپ یا نقشه بازار ارز دیجیتال است که برخی به نام جدول ارز دیجیتال آن را می‌شناسند.


هیت مپ ارز دیجیتال چه اطلاعاتی را در اختیار ما قرار می‌دهد و در نهایت چه کاربردهایی برای ما دارد؟

تولد اولین نقشه دمایی (Heat Map)

برای درک بهتر کاربرد و اطلاعات موجود در هیت مپ ارز دیجیتال، اول باید بدانید این ابزار از کجا آمده است و اولین فرم‌های آن به چه شکل در اختیار کاربران قرار می‌گرفت.
در دهه نود میلادی، تبلیغات دچار تغییر بزرگی شد. این تغییر از جایی شروع شد که دستگاه آی ترکر (Eye Tracker) ساخته شد تا مسیر چشم افراد را در زمان مطالعه دنبال کند و نقطه های ایست چشم را ثبت کند.
آی ترکر توانست درک بهتری از عملکرد تمرکز انسان در مواجهه با مطالب به فعالان عرصه‌ی تبلیغات در اختیار افراد قرار دهد و بستر مناسبی برای به دنیا آمدن هیت مپ آماده کند.

بازار حرارتی در شکلی که هم اکنون در اختیار ما قرار گرفته، برای اولین در سال 1991 به وجود آمد. یک برنامه نویس آمریکایی به نام کروماک کینی کسی است که این محصول را ساخت. برای ساخت این ابزار او باید بخش‌های مختلف آن را کد نویسی کرد.

البته ایده اولیه هیت مپ سال‌ها قبل از کینی مطرح شده بود؛ اما به هر شکل امکان اجرایی کردن این پروژه فراهم نبود. این ابزار تغییر بزرگی در نوع کار تحلیلگران ایجاد کرد. پس از شکل گرفتن و گسترش بازار ارزهای دیجیتال، هیت مپ برای ارزهای دیجیتال ایجاد شد و در اختیار فعالان کریپتو قرار گرفت. هیت مپ با جذب تمرکز چشم روی پارامترهای موجود در آن اطلاعات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد. با توجه به اهمیت هیت مپ برای حرفه‌ای‌ها باید ببینیم نقشه بازار ارز دیجیتال چه چیزهایی را به ما نشان می‌دهد.

نقشه بازار لحظه ای چه چیزی را نشان می‌دهد؟

کدام ارزها در حال ریزش هستند و کدام ارزها قیمت صعودی دارند؛ این اولین و مهمترین چیزی است که با نگاه اول به بازار رمز ارز خواهید دید. رنگ قرمز نشان دهنده سقوط قیمت است و رنگ سبز خبر از رشد قیمت یک ارز می‌دهد. مثلا اگر شما قصد خرید بیت کوین را داشته باشید، با این نقشه دمایی می‌توانید دید خوبی نسبت به روند خرید و فروش بیت کوین در بازار به دست آورید. این دید، یک دید کلان است که در کنار تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال به شما کمک می‌کند تصمیم درستی در باره اقدام به خرید یا فروش بگیرید.

مساحت هر خانه رمز ارز در نقشه بازار

اولین چیزی که با کمی دقت به چشمتان می‌آید این است که ارزهای دیجیتال مختلف، مساحت مختلفی از نقشه را اشغال کرده‌اند. هر کوین یا ارز دیجیتال با توجه به اینکه نقشه بازار بر اساس چه پارامتری نمایش داده می‌شود، مساحت خاصی از هیت مپ را اشغال می‌کند. این پارامترها در نقشه بازار اکسبیتو شامل سه فاکتور حجم بازار، حجم معاملات و درصد تغییرات در 24 ساعت گذشته است.

رنگ هر خانه رمز ارز در نقشه بازار

در نقشه رمز ارزها دورنگ اصلی و تمام سایه‌های همان رنگ‌ها دیده می‌شود. رنگ قرمز از ریزش قیمت ارز خبر می‌دهد و هر چه قرمز تیره‌تری باشد، شیب نزولی قیمت آن بیشتر است. در مورد رنگ سبز، برخلاف قرمز، وضعیت صعودی و رشد ارز دیجیتال را نمایش می‌دهد. سبز رشد بازار را به شما نشان می‌دهد و هرچه سبزتر و تیره‌تر باشد، صعود و افزایش قیمت بیشتری خواهد داشت.

کاربردهای نقشه بازار ارزهای دیجیتال

حالا می‌دانیم که نقشه حرارتی ارزهای دیجیتال چه اطلاعاتی را در اختیار ما قرار می‌دهد؛ سوال این است که چطور می‌توان از هیت مپ برای فعالیت در کریپتو از آن استفاده کنیم؟

ساده است؛ تمام کسانی که سر از بازار ارزهای دیجیتال در می‌آورند، به دنبال به دست آوردن سود هستند. نقشه ارزهای دیجیتال یک نما و شماتیک کلی از بازار به شما می‌دهد و اگر دانش کافی از بازار داشته باشید، به شما می‌گوید که چه تصمیمات بزرگی در بازار گرفته می‌شوند.

برای مثال نهنگ‌ها چه زمانی تراکنش انجام می‌دهند و یا بازار در چه زمانی ریزش کلی داشته است. این اطلاعات می‌توانند در انجام معاملات دیدی کلی به شما بدهند و در صورت شناخت بازار، به تصمیمات شما جهت‌گیری درستی بدهند.

نمایش نقشه بازار ارز دیجیتال اکسبیتو

ما در اکسبیتو نقشه بازار ارز دیجیتال را به عنوان یک ابزار مهم در بازار رمزارزها در اختیار شما قرار می‌دهیم تا شما به بهترین شکل ممکن به بازار تسلط پیدا کنید. علاوه بر نمای کلی، اکسبیتو فیلترهایی را در نظر گرفته و پارامترهایی را نیز درباره هر ارز به شما ارائه می‌دهد. اکسبیتو در سایت نقشه بازار ارز دیجیتال را برای کاربران خود قرار داده است.

فیلترهای بازار ارز دیجیتال

فیلترهای موجود در بالای صفحه برای این ایجاد شده اند که شما بتوانید به جای داشتن نقشه بازار به صورت پیش فرض، آن را مناسب پارامترهایی که میخواهید بررسی کنید، شخصی سازی کنید. حالت اولیه و پیش فرض نقشه 100 ارز برتر بازار را بر اساس قیمت تتر به شما نشان می‌دهد. در این حالت، خانه های ارزهای دیجیتال بر اساس حجم بازار در کنار هم قرار گرفته اند.

شما هر یک از این سه پارامتر را می‌توانید تغییر دهید و مطابق میل خود نقشه ارزهای مختلف بازار را مشاهده کنید. فیلترهای موجود در صفحه نمای کلی بازار به 3 دسته کلی زیر تقسیم می‌شوند:

1. نمایش ارزها

  • 50 ارز سودده بازار
  • 20 ارز سودده بازار
  • 100 ارز اول بازار
  • 20 ارز زیان‌ده بازار
  • 50 ارز زیان‌ده بازار

2. نمایش بر اساس قیمت

  • تتر
  • تومان

3. نمایش بر اساس حجم یا درصد تغییرات

  • حجم بازار ارزهای دیجیتال
  • حجم معاملات ارزهای دیجیتال
  • درصد تغییرات ارزهای دیجیتال در 24 ساعت گذشته

پارامترهای هر خانه رمز ارزی

در وضعیت هر ارز دیجیتال، پارامترهایی هستند که دانستن آن‌ها برای تریدر و هولدرها اهمیت دارد. اگر شما فلش متحرک موس خود را روی باکس یک ارز دیجیتال در نقشه نگه دارید، نقشه پارامترهای مهم آن رمز ارز را در اختیار شما قرار می‌دهد. این پارامترها برای مثال برای ارز دیجیتال بیت کوین شامل موارد زیر است:

  • نام بیت کوین به 2 زبان فارسی و انگلیسی و نماد اختصاری آن «بیت کوین | Bitcoin (BTC)»
  • قیمت بیت کوین به تتر و درصد تغییرات آن در بازه 24 ساعت گذشته
  • قیمت بیت کوین به تومان
  • حجم بازار بیت کوین
  • حجم معاملات بیت کوین

کلام آخر
هیت مپ می‌تواند برای یک معامله گر یا هولدر ابزار مفیدی باشد و اطلاعات زیادی را درباره بازار در اختیار او قرار دهد. چک کردن روزانه نقشه بازار یا هیت مپ کاری است که سرمایه‌گذاران بازار ارز دیجیتال در چک لیست روزانه خود دارند. کافی است بدانید نقشه ارز دیجیتال چه چیزهایی را به شما نشان می‌دهد و چگونه می‌توانید از اطلاعاتی که در اختیارتان می‌گذارد استفاده کنید.