Fakeout اصطلاحی است که در تحلیل تکنیکال برای اشاره به موقعیتی استفاده می‌شود که در آن یک معامله‌گر با پیش‌بینی سیگنال معامله آتی یا حرکت قیمت وارد معامله می‌شود، اما سیگنال یا حرکت در جهت مورد پیش‌بینی ادامه نمی‌یابد و دارایی در جهت مخالف حرکت می‌کند و به نوعی بازار معامله‌گران را گول می‌زند. اگر علاقه دارید درباره شکست جعلی یا Fake out اطلاع پیدا کنید، با اکسبیتو همراه شوید.


Fakeout چیست؟

Fakeout به موقعیت‌هایی اشاره دارد که در آن معامله‌گران وارد یک معامله می‌شوند و انتظار یک حرکت قیمت را دارند که در نهایت اتفاق نمی‌افتد. شما اغلب می‌توانید با این اصطلاح در معاملات و تحلیل تکنیکال (TA) مواجه شوید. در بیشتر موارد، افراد از آن برای سناریویی استفاده می‌کنند که در آن، قیمت در جهت مخالف ایده تجارت، حرکت می‌کند.


فیک اوت به معنای «شکست جعلی» یا «شکست نادرست» است. قیمت با سرعت ساختار را می‌شکند و وقتی معامله‌گران دیدگاه معاملاتی در جهت این شکست پیدا می‌کنند، قیمت به سرعت معکوس می‌شود. این بدترین سناریو برای هر تریدری است که بلافاصله پس از سقوط قیمت، معامله را شروع کند.


وقوع یک شکست جعلی ممکن است منجر به ضرر قابل توجهی برای معامله‌گران شود. یک تحلیلگر تکنیکال ممکن است الگویی را تعیین کند که کاملاً با استراتژی معاملاتی مطابقت دارد، که به نظر می‌رسد همان‌طور که انتظار می‌رود، کار کند. با این حال، جهت حرکتی قیمت ممکن است به دلیل عوامل خارجی به سرعت تغییر کند.

فیک اوت چیست

معامله‌گران باید استراتژی‌های خروج خود را برنامه‌ریزی کنند و با توجه به این شرایط، از قبل دستورات حد ضرر را تنظیم کنند. این یک استراتژی بسیار معمول است که برای مدیریت ریسک استفاده می‌شود و در موارد روبرو شدن با شکست جعلی می‌تواند از ضررهای زیاد جلوگیری کند.


تشخیص فیک اوت Fakeout

گفتن و تشخیص شکستگی‌های کاذب یا جعلی در همه زمان‌ها چالش برانگیز است. تعجب می‌کنید؟ دلیل این است که هیچ کس قدرت کنترل بازار معاملات را به تنهایی ندارد. برای معامله‌گران قبل از تشخیص شکست تقلبی، ضروری است که به درستی مشخص شود که یک شکست چیست. ممکن است مقدمه‌ای برای دانستن بیشتر در مورد این موضوع لازم باشد. برای کمک به درک شما، در اینجا چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:

تشخیص فیک اوت


شکست زمانی اتفاق می افتد که قیمت سهام بالاتر از سطح مقاومت فعلی خود افزایش یابد یا از سطح حمایت اخیر خود کاهش یابد. این شامل سناریویی است که در آن، قیمت از محدوده تعریف شده قبلی خود خارج می‌شود. حجم بالای معاملات به ترتیب با افزایش و کاهش سطوح مقاومت و حمایت همراه است. هنگامی که حرکتی خارج از سطح مقاومت یا حمایت با حجم معاملات کم اتفاق می‌افتد، می‌تواند نشان دهنده شکست کاذب یا تقلبی باشد.


شکستن سطوح مقاومت و حمایت صرفا نشان دهنده ادامه روند نیست. در عوض شکست جعلی، حرکت قیمت در کوتاه مدت را نشان می‌دهد و بعدا قیمت، دوباره به محدوده معاملاتی باز می‌گردد.


انواع فیک اوت

فیک اوت به صورت کلی به دو شکل انجام می‌شود:

  • در روندی که حمایت و مقاومت مشخص است، از یک طرف بعد از دوبار برخورد، کانال شکسته می‌شود و بسیاری از معامله‌گران فکر می‌کنند روندی در جهت آن آغاز شده، در حالیکه با فعال شدن حد ضرر معامله‌گران روند خلاف جهت پیش‌بینی شده حرکت می‌کند.
  • در مقابل، در بسیاری از موارد فقط یکی از خطوط حمایت و مقاومت وجود دارد.

زمانی که قصد داریم از یک ابزار یا روش معاملاتی استفاده کنیم، باید ماهیت آن را نیز درک کنیم. باید بدانیم که به چه دلیل از آن روش یا ابزار استفاده می‌کنیم. زمانی که چنین دیدگاهی داشته باشیم، قطعا معاملات منطقی‌تری نیز انجام خواهیم داد.


مفهوم فیک اوت این است که قیمت از یک سطح حمایت یا مقاومت بر اثر نوساناتی که غالبا توسط بانک‌ها و موسسات ایجاد می‌شوند، عبور کرده است. در واقع یک عبور جعلی و فاقد اعتبار! دلیل انجام این کار چیست؟ فریب معامله‌گران و ایجاد جریان نقدینگی (Liquidity) جهت فعال کردن بیشتر سفارشات.

انواع فیک اوت

کلام آخر
شکست جعلی یکی از ترفند‌های افراد سرمایه‌دار و بزرگان بازار برای فریب دادن رقبا و معامله‌گران خرد است. بالا بردن علم تکنیکال و بیشتر شدن تجربه‌تان می‌تواند به شما کمک کند تا شکست‌های جعلی را تشخیص دهید. همچنین مدیریت ریسک و سرمایه در کنار تنظیم کردن حد ضرر می‌تواند، سرمایه شما را در برابر ضررهای سنگینی که معاملات در جهت شکست جعلی می‌تواند به سرمایه افراد وارد کند، محافظت کند.